Ciorba de iepure cu ghimbir

de amalia01 in Ciorbe, 16 Oct 2016 | 2524 vizualizari

 

  Sa zicem ca mi-a venit asa, o idee de ciorbita, cautand prin congelator, frigider si camara. Cand am vazut ce am adunat pe masa le-am combinat si ...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de iepure ( spate)
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar rosu
  • 1 buc ghimbir de cca 2 cm
  • 4-5 rondele de ardei iute
  • 1 cartof
  • 1 cub Maggi de Legume
  • 2500 ml apa
  • sare ( dupa gust)
  • 500 ml bulion
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure cu ghimbir:

Carnea de iepure o faci bucati si o speli bine cu apa rece. O pui apoi la foc in apa cu  sare.

Intre timp cureti zarzavatul , il speli si il toci marunt , mai putin ghimbirul, pe care il cureti si il lasi intreg.

Cat timp fierbe carnea, spumezi din cand in cand, ca sa nu se tulbure ciorbita. Cand apa ramane limpede adaugi legumele si zarzavatul, inclusiv ghimbirul, si lasi sa fiarba la foc mic.

Cand toate sunt bine fierte scoti ghimbirul si adaugi bulionul . Mai lasi la fiert inca 10 minute si adaugi cubul de Maggi legume.

Opresti focul si acoperi cu un capac.

Servesti fierbinte alaturi de smantana si, eventual, ardei iute, dar este suficient de picanta si asa ( cel putin pentru gustul meu...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Panacris 1

16.10.2016, 19:15

P.S. Nu cred că mai era nevoie de cubul Maggi Ai avut destule legume și zarzavaturi

Gherca Daniela 1

16.10.2016, 19:36

MotanLaOale 1

16.10.2016, 20:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu Costita de porc